U Kraljevcu na Sutli održano natjecanje iz pružanja prve pomoći

U subotu 10.ožujka 2018. godine, održano je gradsko natjecanje podmlatka Hrvatskog Crvenog križa u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Klanjec.

Natjecanje je održano u Osnovnoj školi Pavla Štoosa u Kraljevcu na Sutli.

Na natjecanju su nastupile 3 ekipe: ekipa OŠ Lijepa naša iz Tuhlja, ekipa OŠ Pavla Štoosa iz Kraljevca na Sutli iz Klanjca te ekipa iz OŠ Josipa Broza iz Kumrovca.

Natjecanje se odvijalo na 6 radilišta na kojima su natjecatelji pokazali svoje znanje na teorijskim i praktičnim zadacima od znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca,o Hrvatskom Crvenom križu,međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pružanju prve pomoći

Najbolja je bila ekipa iz OŠ Lijepa naša Tuhelj ( mentor Davor Žažar) sa osvojenih 105,09 bodova, drugo mjesto zauzela je ekipa iz OŠ Pavla Štoosa( mentorica Vladimira Grgas) sa 87,46 bodova, a 3. zauzela je ekipa iz OŠ Josipa Broza iz Kumrovca (mentorica Sonja Kralj) s osvojenih 85,45 bodova. Priznanja i pohvalnice svima natjecateljima predala je načelnica općine Kraljevec na Sutli Danijela Pongrac.

Skip to content