Odobren projekt “Učimo zeleno”

Datum objave: 26. 6. 2018.

 Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odobrilo je Gradu Klanjcu i partnerima, kao prihvatljivom prijavitelju na poziv za dostavu projektnih prijedloga za provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, Odluku o financiranju projekta “Učimo zeleno” u iznosu od 499.981,62 kuna. Program se financira u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020., kroz specifični cilj – Smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta, a sufinanciranje prihvatljivih troškova iz Kohezijskog fonda iznosi 84,99%.

Cilj projekta je smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagalište. Projektom će se informirati i educirati građani o održivom gospodarenju otpadom kroz provedbu niza raznovrsnih edukativnih aktivnosti, pri čemu će posebna pažnja biti posvećena aktivnostima u kojima će sudjelovati najmlađi. Projektom se posebno naglašavaju teme vezane uz sprječavanje nastanka otpada, pravilnog odvajanja otpada u kućanstvima, kućnog kompostiranja i ponovne uporabe predmeta. Provodit će se edukativne akcija putem letaka, plakata, informativne emisije, brošure, radionice za školsku djecu i druge aktivnosti predviđene projektom. Grad Klanjec je nositelj projekta, a u njemu sudjeluju i općine Tuhelj, Veliko Trgovišće, Desinić, Zagorska sela, Kumrovec i Kraljevec na Sutli.

Projekt financira Ministarstvo s bespovratnih 85%, a ostalo će  financirati partneri prema broju stanovnika jedinica lokalne samouprave uključenih u projekt. Projekt kreće od 9 mjeseca ove godine, a provodit će se 2 godine .


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support