Humoristična predstava “Sveta Štefa” u Kraljevcu na Sutli

Dragi naši mještani,
ove vas subote, 1.12.2018. u 18 sati u OŠ Pavla Štoosa u Kraljevcu na Sutli očekuje predstava “Sveta Štefa” u izvedbi Dramske sekcije ŠKD-a Sv. Petar Brezno.
Dođite i ponesite sa sobom samo dobru volju i puno smijeha jer ulaz je besplatan!!!

KADA? subota,  1.12. 2018. u 18 sati
GDJE? u OŠ Pavla Štoosa u Kraljevcu na Sutli
ULAZ BESPLATAN, a prilozi po želji.

Više o predstavi:
Štefica je mila i vrlo draga, marljiva i skrbna, odgojena da bude dobra žena – da svom mužu uvijek bude na raspolaganju i da mu u svemu ugađa. Jedina je koja vodi brigu o kući, štali i zemlji. Udala se za Franceka zbog dogovora roditelja, iako je njena velika ljubav zapravo bio susjed Ivek. Francek je vrlo težak karakter, ne brine o svojoj ženi, teški je neradnik i škrtac iako to ne priznaje.
Štefica Franceku nikada nije dala do znanja koliko je nezadovoljna njihovim brakom, no kada kap prelije čašu ona odluči odglumiti da je mrtva kako bi Franceku pokazala koliko mu je zapravo vrijedna i potrebna. Francek ne znajući da je Štefica još živa pokazuje svoje pravo lice, te na vidjelo izlazi sva njegova pokvarenost. Treba organizirati sprovod, a glavni interes mu je kako potrošiti što manje novaca. Za to vrijeme susrećemo tračavu susjedu Anku, susjeda Jožu, pohlepnog Župnika i Štefićinu ljubav Iveka…

Uloge:
Francek – Davor Majcenić
Štefa – Sara Kolar
Župnik – Zdravko Dimec
Anka – Melita Humski
Joža – Stevo Kamenšćak
Ivek – Damir Dimec / Denis Flegar
Susjedi – Božo Podhraški, Stjepan Košanski, Gordana Očko i ostali

Skip to content