Dobrodošlica za nove prvašiće

Prvi je dan nove školske godine pa je tako i načelnica Danijela Pongrac sa svojim zamjenikom svoj radni tjedan započla u kraljevečkoj  školi. Razlog je najbolji mogući – dočekati i ohrabriti  male prvašiće koji su danas krenuli u prvi razred u Kraljevcu na Sutli i Radakovu. Kao dobrodošlicu učenicima prvih razreda, načelnica je pripremila i mali poklon, šalicu s imenima prvašića i slatkiše na klupama u njihovim razredima. Učenicima, ali i učiteljima zaželila je još jednu uspješnu školsku godinu, a prvašićima i njihovim roditeljima da sa što manje treme i zabrinutosti prevladaju prve dane.
Svoje je učenike prvog dana pozdravio i ravnatelj Ante Vukelić pozvavši ih na ozbiljan rad i učenje, ali i radost druženja s prijateljima koje samo škola može pružiti. Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec za svakog je prvašića pripremilo prigodnu slikovnicu ” Na putu do škole”. U prvi razred s učiteljicom Šteficom Hajderer krenulo je u Kraljevcu na Sutli 9 učenika.
Jednako srdačno i toplo dočekani su i polaznici prvog razreda u PŠ Radakovo. Zajedno sa svojim roditeljima jutros je u školu stiglo šest polaznika prvog razreda za koje su krasni, raspjevani dočekpripremili njihove starije kolege, a sve kako bi ih ohrabrili i uljepšali im njihov prvi školski dan. Sigurni smo da će i oni koji su jutros stigli u svoj prvi razred s velikim očima, zahvaljujući svom učitelju Jaki Ištuku već za koji dan biti nasmijani, bučni i veseli.

Skip to content