Dan Općine Kraljevec na Sutli

Datum objave: 16. 6. 2019.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kraljevec na Sutli održana je u sklopu obilježavanja Dana Općine u subotu, 16. svibnja 2019. godine, u sportskoj dvorani Osnovne škole Pavla Štoosa Kraljevec na Sutli.

Prije sjednice održana je Sveta misa u župnoj crkvi, te su položeni vijenci i zapaljene svijeće na grobljuza sve preminule .

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Antun Hrelja, dok je načelnica Danijela Pongrac govorila o brojnim poduzetim aktivnostima te nekim planovima za naredno razdoblje. Načelnica i predsjednik Općinskog vijeća  uručili su  ovogodišnja priznanja, zahvalnice, plakete i povelju zaslužnim građanima. Zahvalnice su primili: Lea Pongrac, Petra Berković, Ivici Slavcu te Miji Stipčiću. Plakete su uručene Ivanu Trbuha, ARBOR-ARS-u d.o.o., Željku Trajbaru, Damiru Kralju i Dragutinu Dagustinu, a povelja je uručena Nikoli Benkoviću, dr.med.

Okupljene na svečanosti pozdravili su i izaslanik predsjednik Hrvatskog sabora saborski zastupnik Žarko Tušek i načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća bio je i župan Željko Kolar, koji je u pozdravnom govoru čestitao Dan Općine i Župe Kraljevec na Sutli. „Nekada bi gradonačelnik ili načelnik bio prezadovoljan kad bi u svom četverogodišnjem mandatu proveo jedan kapitalni projekt i započeo drugi. Danas su, ulaskom Hrvatske u Europsku uniju i otvaranjem EU fondova, ambicije, želje i potrebe veće i svi bi u jednom mandatu željeli napraviti 5,6, ili 7 stvari, te onda nismo zadovoljni ni mi ni naši građani. To je jednostavno tako i to je zapravo izazov da još više radimo i da budemo još uspješniji. Tebi Danijela i tvom timu čestitam na onome što je dosad odrađeno i veselim se našoj budućoj suradnji i još jednom čestitke za Dan Općine“ – rekao je župan Kolar te istaknuo podršku Krapinsko-zagorske županije za revitalizaciju sutlanske pruge te  da kroz mrežu primarne zdravstvene zaštite otvori i ambulantu u Kraljevcu na Sutli.

 


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support