Dan Općine Kraljevec na Sutli

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kraljevec na Sutli održana je u sklopu obilježavanja Dana Općine u subotu, 16. svibnja 2019. godine, u sportskoj dvorani Osnovne škole Pavla Štoosa Kraljevec na Sutli.

Prije sjednice održana je Sveta misa u župnoj crkvi, te su položeni vijenci i zapaljene svijeće na grobljuza sve preminule .

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Antun Hrelja, dok je načelnica Danijela Pongrac govorila o brojnim poduzetim aktivnostima te nekim planovima za naredno razdoblje. Načelnica i predsjednik Općinskog vijeća  uručili su  ovogodišnja priznanja, zahvalnice, plakete i povelju zaslužnim građanima. Zahvalnice su primili: Lea Pongrac, Petra Berković, Ivici Slavcu te Miji Stipčiću. Plakete su uručene Ivanu Trbuha, ARBOR-ARS-u d.o.o., Željku Trajbaru, Damiru Kralju i Dragutinu Dagustinu, a povelja je uručena Nikoli Benkoviću, dr.med.

Okupljene na svečanosti pozdravili su i izaslanik predsjednik Hrvatskog sabora saborski zastupnik Žarko Tušek i načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća bio je i župan Željko Kolar, koji je u pozdravnom govoru čestitao Dan Općine i Župe Kraljevec na Sutli. „Nekada bi gradonačelnik ili načelnik bio prezadovoljan kad bi u svom četverogodišnjem mandatu proveo jedan kapitalni projekt i započeo drugi. Danas su, ulaskom Hrvatske u Europsku uniju i otvaranjem EU fondova, ambicije, želje i potrebe veće i svi bi u jednom mandatu željeli napraviti 5,6, ili 7 stvari, te onda nismo zadovoljni ni mi ni naši građani. To je jednostavno tako i to je zapravo izazov da još više radimo i da budemo još uspješniji. Tebi Danijela i tvom timu čestitam na onome što je dosad odrađeno i veselim se našoj budućoj suradnji i još jednom čestitke za Dan Općine“ – rekao je župan Kolar te istaknuo podršku Krapinsko-zagorske županije za revitalizaciju sutlanske pruge te  da kroz mrežu primarne zdravstvene zaštite otvori i ambulantu u Kraljevcu na Sutli.

 

Skip to content