TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Fašnička povorka udruga i mještana Općine 2014.

  • Napisao/la Općina Kraljevec na Sutli

         Fašnička povorka u organizaciji općine Kraljevec na Sutli ove je godine po prvi puta organizirana u suradnji s našim udrugama. Povorka je krenula od DVD-a Kraljevec na Sutli prema općinskoj zgradi gdje ih je dočekalo mnoštvo.

Udruge koje su se predstavile svojim programom su: KUD PO Lira, Pjevački zbor Kraljevec na Sutli, DVD-e Radakovo, Kuburaška udruga Ban Toma Erdody i Udruga umirovljenika Kraljevec na Sutli.

Odabrane su i najbolje maske koje su prigodno nagrađene nakon što se pročitala presuda Fašniku. Prvo mjesto je pripalo KUD-u PO Liri, drugo mjesto su osvojile članice Pjevačkog zbora Kraljevec na Sutli, a treću nagradu su dobili Članovi Udruge umirovljenika. Posebnu nagradu je dobio DVD Radakovo i to živog raspjevanog kokota.

Sve dobrodošle drage goste i izvođače smo okrijepili krafnama i toplim čajem, a Poljoprivredno vinogradarska vinarska udruga Vincek je okrijepila ozbiljne maske s čašom vina.

Osim zamaskiranih članova udruga mnogi mještani i ponajviše njihovi mališani su bili maskirani, tako da ni vremenske neprilike u obliku kiše nisu poremetile ovaj lijepi događaj i pokretanje jedne nove tradicije kojom ćemo stjerati zimu i probuditi prirodu da nam što prije proljeće pokuca na vrata, da nam zažive poljoprivredni radovi, da se ljudi prime posla oko trsja, a i oko vrta. Nadamo se da ćemo ove godine uspjeti svako mjesto ukrasiti cvijećem i na taj način potaknuti mještane da se pridruže pri uljepšavanju naše Općine.

Hvala svima koju su na bilo koji način sudjelovali i pomagali da se ova lijepa manifestacija održi!

The Best bookmaker bet365